Terug naar overzicht
Een kunstzinnig dagje

Een kunstzinnig dagje

Blijf je thuis deze zomer? Ook dan is er natuurlijk van alles te doen. Alleen ben je nooit helemaal zeker van het weer. Maar met mindere dagen is juist een museumbezoek een perfect uitje!

Nationale-Nederlanden werkt samen met het Mauritshuis om een breder en internationaler publiek te enthousiasmeren voor het Mauritshuis. Als onderdeel van deze samenwerking maken we tentoonstellingen mogelijk en organiseren we samen met het Mauritshuis evenementen voor verschillende doelgroepen. Wij vertellen je dan ook graag meer over de activiteiten die georganiseerd worden.

Nu te zien

Je kan genieten van bekende topstukken uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeers “Meisje met de Parel” of “Het puttertje” van Carel Fabritius. En precies vandaag start de minitentoonstelling van Steen & Jordaens: Zoals de ouden zongen… Het grote schilderij van Jan Steen krijgt namelijk gezelschap van een schilderij van Jacob Jordaens, een bruikleen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Een mooie gelegenheid om deze twee vrolijke schilderijen eens met elkaar te vergelijken en te ontdekken hoe twee verschillende kunstenaars dit onderwerp aanpakten.

Een uitje voor de hele familie

Iedere laatste zondag van de maand is er een familiedag met een ander thema en wisselende activiteiten. Samen met een museumdocent krijg je een tour en kom je de leukste feitjes te weten. Ook kan je aan de slag in de Kunstwerkplaats of op onderzoek in de tentoonstellingen met speuropdrachten. Wil je een familie-uitje plannen? Bekijk dan hier het actuele programma

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Nationale-Nederlanden en het Mauritshuis? Lees dan hoe onze samenwerking tot stand is gekomen.