Terug naar overzicht
Op vakantie en toch besparen?

Op vakantie en toch besparen?

De zomervakantie komt eraan! Hoe bespaar je op energie als je voor langere tijd weg bent van huis? Met een paar simpele bespaartips kun je voorkomen dat apparaten in huis onnodig energie verbruiken.

Bespaartips voor als je weg gaat van huis:

  • Trek al je stekkers uit de stopcontacten van apparaten die niet aan hoeven te staan tijdens je vakantie, anders blijven ze op stand-by staan. En wist je dat opladers ook stroom gebruiken als deze niet in gebruik zijn? Voorkom zo ‘sluipgebruik’! Los van het besparen van energie is het ook brandveilig
  • Laat geen eten meer in de koelkast staan, zodat je de koelkast uit kan zetten. En houd de deur open, zo wordt je niet verrast door onfrisse geuren en schimmelvorming.
  • Zet je thermostaat op een lage temperatuur, zodat je huis niet onnodig verwarmd wordt. Hetzelfde geldt voor een boiler, deze blijft continu het water op de juiste temperatuur houden. Vergeet deze ook niet uit te zetten.
  • Wil je het eruit laten zien alsof jullie thuis zijn en toch energie besparen? Gebruik dan tijdschakelaars en verkort de tijden waarop de lampen aan- en uitgaan én draai een spaarlamp in de fitting. Wil je meer tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken? Lees dan ook deze blog