Terug naar overzicht
Tips om op je ideale vakantie te besparen

Tips om op je ideale vakantie te besparen

​​​​​​​Wij hebben alvast een aantal handige financiële tips en weetjes voor je op een rijtje gezet.

  • Als je niet per se in de zomervakantie op reis hoeft te gaan, doe dit dan ook niet! Tijdens het hoogseizoen betaal je de hoogste prijzen. Buiten het hoogseizoen zijn de kosten stukken lager. Ga je wel in het hoogseizoen kies dan de bestemmingen binnen Europa waar je goedkoper kunt verblijven. Steden als Londen of Rome zijn vaak duurder. Denk eerder aan steden als Praag, Krakow, Milaan of Sevilla. Hier kun je low-budget naartoe reizen en goedkoop verblijven. 
  • Gratis pinnen binnen Europa. Let er daarbij op dat banken vaak andere standaarden voor het pinnen van geld hanteren. Check bij je bank of het land binnen Europa valt. Turkije valt er soms wel en soms niet in. 
  • Het voordeel van een creditcard is dat deze vrijwel wereldwijd te gebruiken is en je aankopen verzekerd zijn. Check de voorwaarden van je creditcard. 
  • Vergeet je pas niet op wereld te zetten. Als veiligheidsmaatregel staat je pas vaak automatisch op een bepaalde regio, Europa, zodat er bij een gestolen pas niet al te veel schade kan worden aangericht.
  • En natuurlijk: verzeker je. Er zijn allerlei manieren waarop een vakantie anders kan lopen dan je denkt, en daarvoor is het goed om voorbereid te zijn. 

Bekijk voor meer tips om voorbereid op reis te gaan onze vakantiechecklist