Terug naar overzicht
Zomervakantie in Nederland of buitenland?

Zomervakantie in Nederland of buitenland?

De zomervakantie is begonnen. En dan komt natuurlijk weer de vraag wat gaan we doen: gaan we naar het buitenland of blijven we in Nederland? De trend laat zien dat vakanties in eigen land populairder worden. Beide keuzes hebben zo hun voor- en tegens. Hieronder een aantal leuke weetjes en feitjes waar je op kunt letten.

  • Ga je op vakantie met de auto? Zorg dan dat de kinderen genoeg te doen hebben op de achterbank en vermijd files. Klierende kinderen en opstoppingen zorgen namelijk voor de meeste irritaties in de auto, blijkt uit Nationale Campingonderzoek 2016. En zo wil je je vakantie natuurlijk niet beginnen. 
  • Ondanks een stijging van vakanties in eigen land, blijft Frankrijk met afstand de nummer één vakantiebestemming onder Nederlanders. Daarna volgen Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Italië.
  • In Spanje is het handig om goed op te letten waar je parkeert. Ga je uitstapjes maken en wil je pauzeren, stop alleen daar waar officiële parkeerplaatsen zijn, bij restaurants of benzinepompen. Neem altijd je waardevolle spullen mee uit de auto. Kijk hier voor meer praktische informatie over de verschillende landen. 
  • Met de auto of het vliegtuig? Ruim 9 op de 10 Nederlanders reizen voor hun zomervakantie met de auto of het vliegtuig naar de bestemming. Ruim de helft stapt in de auto en 40 procent neemt het vliegtuig dit blijkt uit het Continue Vakantieonderzoek van CBS.  
  • De meest bezochte vakantieplekken in Nederland zijn volgens het CBS, de Noordzeebadplaatsen, maar ook de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn erg populair.
  • Niet alleen in het buitenland, maar ook in eigen land kan een reisverzekering handig zijn. 

Bekijk voor meer tips om voorbereid op reis te gaan onze vakantiechecklist